אחד המוצרים שהכי קל לשכוח, לזנוח ולוותר עליו בקלות בשגרת הטיפוח הוא הטונר. זה שענה על השם ״מי פנים״ עד לפני כמה שנים, שמטרתו העיקרית היתה לנעול נקבוביות עם אלכוהול עז ועל הדרך להעיף תאים מתים ולסיים את תהליך ניקוי העור, כבר איננו מזמן.
הטונרים של השנים האחרונות ממלאים מטרות שונות ומכילים חומרים פעילים וחשובים, כשדווקא אלה המכילים אלכוהול ודורשים שפשוף של העור כדי להשיג את מטרתם העתיקה, נחשבים לנחותים שביניהם.
כבר כתבתי כאן בעבר על אהבתי ל-P50, הטונר הפעיל מאוד של Biologique Recherche, אותו אני קונה בבוטיק Kisu האהוב. למעשה, הוא גמל אותי משימוש בטונרים הישנים בבת אחת, וגם מאופן השימוש בהם – לא עוד צמר גפן יבש טבול בחומר שצריך לשפשף אל תוך העור בתקווה שיעשה סוג של פילינג, יסיר שאריות איפור, לכלוך ותאי עור מתים, אלא גאזות דקיקות שסופגות הרבה פחות חומר וצריך פשוט להניח וללחוץ אל תוך העור, ובעיקר אל תוך הקמטוטים, כי יש בהם חומצות האחראיות על אנטי אייג׳ינג פעיל, צמצום קמטוטים וחוסר אחידויות בגווני העור, והם חלק חשוב ובלתי נפרד מטיפוח העור, ולא רק מתהליך הניקוי הפשוט.
אחרי השימוש בטונר פעיל, מכל סוג, צריך לחכות. מה זה לחכות? לסיים להתנגב ולמרוח קרם גוף בינתיים, ורק אז להמשיך בשגרת הטיפוח אל הסרומים והקרמים.
נ.ב.
גם אם תחליטו להמשיך להשתמש בטונר אולד סקול, ממליצה בחום לעבור לשימוש בגאזות. הן הרבה יותר חסכוניות בחומר, וסופגות רק את כמות החומר שצריך. אפשר לקנות חבילה פשוטה בכל בית מרקחת שתספיק להמון זמן וגם תחסוך בזבוז של הטונר עצמו.
אם בא לכן ללמוד עוד על שימוש נכון בטונר, שישנה את האופן בו ראינו עד היום את חשיבות המוצר הזה, צפו בווידאו הזה. עושה חשק לגמרי, לא?
:-)
הילה אוחיון
סטייליסימה
