STYLISSIMA A Style Journal
7 הטיפים הכי חשובים של מארי קונדו לסידור הבית (והחיים)
- עניין החלוקה הקבועה לקטגוריות של חפצים הוא קריטי. קונדו ממליצה לחלק הכל לחמש קטגוריות: בגדים, ספרים, מסמכים, קומונו (כל-מיני שלא שייכים לשום-דבר אבל כן-שייכים לכל בית) וחפצים סנטימנטליים. ההמלצה היא לעשות הכל לפי החלוקה הזאת בדיוק. קטגוריית קומונו היא כמובן הרחבה ביותר, והיא כוללת את המטבח, חדר הרחצה, צעצועים, המחסן וכו׳.
- תגידי תודה על הבית שלך. נכון, זה נשמע קלישאתי ומגוחך, אבל דמייני לרגע את הבית שלך בשיפוצים, או, שלא נדע, אם יש הצפה או תקלה שגורמת לך להרגיש כאילו תלשו לך את הגג מעל לראש, וכל מה שאת רוצה זה את תחושת הבית שלך בחזרה. קונדו נוהגת להתיישב בכל חדר או חלל שהיא עומדת לסדר, ולהודות לו שהוא קיים עבורה. היא מבקשת מכל מי שמסדר איתה לעשות זאת. את לא חייבת להתיישב. את צריכה לזכור ולהגיד תודה (בלב, בלב) שיש לך ארבע קירות משלך, והם נחמדים אלייך, ותיכף יהיו נחמדים יותר כי תסדרי את מה שהם מכילים. זה הכל.
- שימי הכל בערימה אחת גדולה. זה, ללא ספק, השלב המפחיד מכולם. הפחד להוציא את כל תכולת הארון לאמצע החדר ואחר כך להתחרט הוא גדול, כמו להוציא את כל הספרים מהכוננית ולהיבהל מגודל הבלגן כשהוא באמצע החדר. מניסיון, אין דרך אחרת לראות את הכמויות של מה שיש לך ואת כל הפריטים בבת אחת. רק ככה תראי שיש לך סתם ארבעה חולצות גולף שחורות ואת לובשת רק שתיים מהן, או חמש כפות הגשה זהות ואת לא צריכה את כולן. אין דרך אחרת.
- שמרי רק דברים שמשמחים אותך. גם זאת נשמעת כמו קלישאה קיטשית, אבל זה הבסיס לכל השיטה – העניין הוא לא רק לזרוק מה שאת לא צריכה, כי זה אנושי וטבעי שיהיו לך דברים שאת לא צריכה אבל רוצה לשמור כי הם משמחים אותך, כמו אלבום הציורים של הילד מהגן, או תעודת ציונים שלך מכיתה י׳. זה משמח אותך? תשמרי. זה לא מעורר בך שום דבר? תוציאי. המהות העיקרית היא שמעתה לכל דבר יהיה מקום משלו והוא יהיה מקומו הקבוע. זה העניין.
- העמידי את כל הדברים שלך. קשה באימונים, קל בסידור. עד שלא סידרתי את מגירת הגרביים שלי כך שכולם יעמדו, לא הבנתי מה הקטע. אז אחסוך לך את הניסוי ואספר לך: כשהכל עומד, את לא יכולה לבלגן מחדש גם אם ממש תתאמצי לבלגן. את שולפת בכל פעם את הזוג שאת רוצה, את לא מזיזה את הזוגות האחרים. את לר צריכה לחפש ולחטט, את רואה מול העיניים את כל מה שיש לך. זה קל יותר, ולא מתבלגן. באחריות. זה עובד מעולה עם מכנסיים, ג׳ינסים, חולצות טי, מגבות מטבח, כוסות וכו׳. כלומר, עם הכל. אם רק המחשבה על זה מעייפת אותך, עשי כמוני – תתחילי עם מגירה אחת. את כבר תמשיכי משם.
- קופסאות קטנות. אין ספק שקופסאות הן סוד ההצלחה של קונדו. לפי השיטה שלה, לכל פריט שיש לך צריך להיות בית, מקום קבוע משלו. אם תשימי כל דבר בקופסה קטנה בתוך מגירה, יהיה לך קל יותר לזכור איפה כל דבר נמצא וגם לשמור על הסדר של הדברים שלך. לי באופן אישי פחות עבד למקם דברים בתוך קופסאות סגורות, ולכן אני משאירה אותן פתוחות בתוך המגירות, כך שאוכל לראות מה נמצא בתוך כל אחת וגם – להשתמש במכסה שלהן כקופסה נוספת. טיפ שלי: כמעט ואין צורך לקנות קופסאות במיוחד: קופסאות של בשמים, טלפונים סלולריים, קופסאות נעליים ואריזות מתנה – כולן מתאימות.
- סדרי דברים לפי הגודל שלהם. כשממש מסובך להחליט איך להעמיד דברים, פשוט סדרי אותם לפי הגודל שלהם. כך הסוודרים יעמדו מאחור וגופיות יעמדו מקדימה, מאגים לקפה יעמדו מאחורי כוסות אספרסו קטנות וכו׳. זה עוזר לזכור איפה בדיוק כל דבר נמצא, וגם שומר על הסדר בתוך המגירות.
- טיפ בונוס: פשוט לכי לישון. גם מארי קונדו מודה שהבית שלה נעשה עמוס בבלגן לפעמים. כשזה קורה, היא מספרת שהיא פשוט הולכת משם או נכנסת למיטה והולכת לישון. גם כל פרק בסדרה שלה בנטפליקס (עוד לא התחלת לראות? זאת המלצה חמה. הכי ממריצה לקום לסדר וכייפית) מתפרש על חודש. לסדר זה תהליך, לא זבנג וגמרנו. מותר להיבהל, מותר לעשות הפסקה, מותר הכל.

שימי לב, הרשימה ניתנת לעריכה!